Welkom op de site van Praktijk Lianne Langenkamp,

Verhuisbericht! 

Hondenmassage

...gaat verder dan de aanraking alleen...

Massage is uit een natuurlijke behoefte om aangeraakt te worden ontstaan. Mens noch dier kan zonder aanraking, aanraking of massage helpt om weer in contact te komen met het lichaam en het voelen. Middels massage maak je gebruik van de tastzin, dit is een van de eerste zintuigen die er ontwikkeld wordt. Met de tastzin kan je voelen. De meeste indrukken in het dagelijks leven worden gedaan door de zintuigen van het gehoor en zicht, de tastzintuig wordt daardoor veel minder tot niet gebruikt.

Door gebruik te maken van handen, door bepaalde strijkingen uit te voeren op het lichaam, leert diegene weer te voelen. In hondenmassage jargon spreek je over het "verhogen van het lichaamsbewustzijn". De hond leert (opnieuw) hoe zijn lichaam in elkaar zit, "Oh, daar zit mijn staart!", "wat heb ik een lange rug", "wat zijn mijn pootjes eigenlijk koud", "dat plekje doet wel heel zeer" etc, etc.

Massage werkt op alle lagen van het lichaam door, van huid tot spieren tot gewrichten, het stimuleert de bloed- en lymfe circulatie en helpt zo om de afvalstoffen af te laten voeren. Ook prikkelt massage het zenuwstelsel, het activeert het hormoonstelsel, hormonen en neurotransmitters komen vrij en heeft zo hun werking op het gedrag van de hond. Massagehelpt spieren te ontspannen, waardoor de doorbloeding verbetert, ontwatering stimuleert en de algehele conditie van een spier verbeterd. In een spier kan verkramping, verzuring optreden, ook kan er een verkleving of triggerpoint zitten, deze zijn goed weg te masseren. Door massage word er ook indirect invloed uitgeoefend op de gewrichten, de smering hiervan neemt toe, de beweging verbeterd.

Met massage werk je aan lichaam en geest, deze zijn ook nauw met elkaar verbonden. Door lichamelijk ongemak, kunnen er gedragsproblemen ontstaan, ook als er gedragsproblemen zijn zou een lichamelijke klacht een oorzaak kunnen zijn

Tijdens een sessie wordt een hond lichamelijk onderzocht op aandacht plekken, het zogenaamde "palperen". Het lichaam wordt nagevoeld op o.a. warmte en koude verschillen en spierspanningen, door op de communicatiesignalen te letten van de hond kan je een heel goed beeld krijgen hoe hij of zij in elkaar zit en vanuit daar kan je een behandelplan opzetten. Bij hondenmassage is het na 1 bezoek vaak niet klaar, na ongeveer 3 behandelingen kan je resultaat gaan zien. De eigenaar krijgt ook huiswerk mee, dit bestaat uit een aantal handgrepen waarmee ze thuis ook met de hond aan de gang kunnen. Een massage ontvangen moet je leren, dit geld zeker ook voor honden. Hoe meer je tussen afspraken oefent met de hond, des te meer ik kan bereiken met de hond. En wist je dat je zelf ook heel ontspannen wordt als je je hond masseert? reden genoeg om de handen eens uit de mouwen te steken!

Wil je meer informatie of graag een afspraak maken? neem gerust contact op.