Welkom op de site van Praktijk Lianne Langenkamp,

voor Integrale Coaching &  Therapie

NEI therapie.

Wat is NEI?

Nei is een therapie en werkwijze die zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van belemmerede overtuigingen en blokkades. Met NEI therapie ga je de relatie zien tussen je gevoel en gedrag. De afkorting van NEI is: Neuro Emotionele Integratie.

In ons onderbewustzijn en in het geheugen van iedere cel in ons lichaam, liggen alle ervaringen uit het verleden opgeslagen. Door ons dagelijks leven te leven, pikken we bewust maar ook onbewust prikkels op. Deze prikkels worden verwerkt in de hersenen, hieruit kan een actie komen of het wordt opgeslagen om later nog eens te bekijken. Deze verwerkte of niet verwerkte prikkels hebben hun uitwerking op ons gedrag, je gaat op een voor jouw eigen manier naar handelen, dit kan zowel positief als negatief zijn. Je gaat onbewust patronen ontwikkelen. Door inzicht te krijgen in deze vaak onbewuste patronen kan je het veelal doorbreken, door het alsnog te verwerken of te integreren.

Alles om ons heen, in ons, heeft een bepaalde trillingsfrequentie, organen hebben hun eigen trilling, net als emoties, ook voorwerpen, muziek, etc. Deze trillingsfrequentie is voor ieder uniek, er zit verschil zitten, in een lichaam trilt niet alles tegelijk en even snel, alles tezamen geeft wel weer een unieke trillingsfrequentie. Maar de trillingen kan je meten en beïnvloeden.

 

"Je klacht of gedrag kan je loslaten, als jij hiertoe besluit."

 

In mijn praktijk maak ik gebruik van de biotensor of werk ik met spiertesten, dit is een manier om die trillingen te meten, deze zijn zo gevoelig dat ze reageren op het celgeheugen van je lichaam, je reageert hier als het ware op. Als er een positieve prikkel gegeven wordt de spier versterkt en bij een negatieve prikkel zie je dat een spier verslapt. Zo kan er aan het onderbewustzijn vragen gesteld worden en wordt deze beantwoord. Als er gespeurd gaat worden naar de onderliggende emoties, die van invloed zijn op de desbetreffende klacht, komen we bij zogenaamde orgaanreflexpunten, deze zijn verbonden met de organen en meridianen. Hieruit kunnen de emoties halen die verbonden zijn aan een bepaalde orgaan. Als een emotie gevonden is wordt er verder uitgediept waar deze verband mee houdt, vaak is er een eerder soort gelijke gebeurtenis geweest in het verleden wat toen niet of niet goed verwerkt is. Door deze alsnog op te halen en te integreren (verwerken), kan deze emotie alsnog worden losgelaten. Wat je voelt gelijk anders, mede door je nieuw verkregen inzicht. Je onderbewustzijn reageert hier gelijk op door je trillingsfrequentie aan te passen en je cel geheugen zal geen negatieve prikkel meer ervaren op de desbetreffende ingangsklacht.

Een NEI sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en kost  €75,- incl btw. een behandeling op afstand is ook  mogelijk en net zo effectief, deze kost 65,- incl. btw en je ontvangt een schrijven van de behandeling.

 

 

 Middels bijscholing te volgen probeer ik mijn kennis bij te houden en natuurlijk uit te breiden.